Green Mile-acteur Michael Clarke Duncan overleden

Geplaatst: door de redactie

Acteur Michael Clarke Duncan, vooral bekend van zijn rol als John Coffey in The Green Mile, is vandaag op 54-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan lag al enige tijd in het ziekenhuis na een hartaanval, maar leek juist aan de beterende hand. Zijn overlijden werd door zijn verloofde bekendgemaakt aan persburo Associated Press.

Clarke Duncan werd op 10 december 1957 in Chicago geboren en werkte aanvankelijk als stripper en bodyguard, voor onder meer LL Cool J, Will Smith en Jamie Foxx, voordat hij in 1998 als acteur doorbrak naast Bruce Willis, Billy Bob Thornton en Steve Buscemi in rampenfilm Armageddon. Een jaar later speelde hij de prachtige rol die hem wereldroem, en een Oscar-nominatie voor beste mannelijke bijrol, zou brengen: die van de ter door veroordeelde gevangene John Coffey in het op een verhaal van Stephen King gebaseerde The Green Mile.

Daarna was hij ook nog te zien in bijvoorbeeld Planet Of The Apes, als Kingpin in Daredevil (foto voorpagina) en had hij een klein rolletje in Sin City. Daarnaast leende Clarke Duncan zijn stem bijvoorbeeld aan de eerste Kung Fu Panda.

De boomlange acteur had net de opnames van de film In The Hive afgerond, toen hij op 13 juli werd getroffen door een hartaanval. Die werd hem uiteindelijk maandagochtend (plaatselijke tijd) fataal, zo maakte zijn verloofde Omarosa Manigault-Stallworth middels een verklaring bekend.