Gouden Film voor Martin Koolhoven's Brimstone

Geplaatst: door de redactie

Brimstone, de langverwachte duistere westernthriller van Martin Koolhoven, heeft de status van Gouden Film bereikt. Meer dan 100.000 Nederlanders zagen de film sinds de release op donderdag 12 januari. De regisseur mocht daarom samen met producent Els Vandevorst de bijbehorende award in ontvangst nemen.

Foto © Mischa Schoemaker

In iets meer dan twee weken na de release de gouden status bereiken is in vergelijking met andere succesvolle Nederlandse films niet heel opvallend. Maar in het specifieke geval van Koolhoven's Magnum Opus is het juist heel bijzonder. Brimstone is namelijk alleen te bezoeken voor personen ouder dan 16 jaar en bovendien is een duistere westernthriller toch wel een ander kopje thee dan romkoms, familiefilms of boekverfilmingen, de titels die normaliter een Gouden Film halen.

Het succes van Brimstone is overigens geen heel grote verrassing. De 2,5 uur durende film blijft iedere week meer bezoekers trekken dan de week ervoor. Dat resulteerde al in extra vertoningen en de toevoeging van bioscopen waarin de film te zien is. Brimstone draait momenteel in 97 bioscopen en filmtheaters. Dat duidt op een goede 'word of mouth', mensen die de film gezien hebben raden deze aan bij hun vrienden.

Naast de Gouden Film kreeg Koolhoven als de scenarist van de film ook de Gouden Pen van het Netwerk Scenarioschrijvers.