Gouden Film voor Knielen op een Bed Violen

Geplaatst: door de redactie

Knielen op een Bed Violen, de verfilming van de gelijknamige bestseller van Jan Siebelink, heeft zaterdagavond zijn 100.000e bezoeker verwelkomd. Daarvoor is de film van Ben Sombogaart (De Tweeling, Bride Flight, De Storm), met Barry Atsma en Noortje Herlaar in de hoofdrollen, door het Nederlands Film Festival beloond met een Gouden Film. Het is na Publieke Werken, Holland, Natuur in de Delta en Woezel & Pip de vierde film dit jaar die de award krijgt.

Barry Atsma is dolblij met de Gouden Film voor Knielen op een Bed Violen. Foto: ©Nederlands Film Festival

Het liefdesdrama vertelt over Hans Sievez (Atsma) die samen met zijn jeugdliefde Margje (Herlaar) een bloemenkwekerij runt. Nadat Hans op zeker moment prediker Jozef Mieras ontmoet en deze hem vertelt over God, komt Sievez' streng gelovige opvoeding weer opborrelen. Wanneer hij vervolgens ook nog een diep religieuze ervaring heeft, raakt Hans steeds meer in de ban van het geloof.

Knielen op een Bed Violen ging op 25 februari in première en behaalde zodoende in iets meer dan twee weken tijd de gouden status van honderdduizend bezoekers. Naast Atsma en Herlaar heeft ook Marcel Hensema een voorname rol in de film, terwijl onder meer Bert Luppes, Willem Voogd, Gaite Jansen en Nils Verkooijen in bijrollen te zien zijn.

Bekijk hieronder een uitgebreid interview dat Filmpjekijken TV voorafgaand aan de release had met hoofdrolspeler Barry Atsma.