Gosschalk legt werk neer na #metoo-geruchten, toekomst All You Need Is Love film onduidelijk

Geplaatst: door de redactie

Regisseur en producent Job Gosschalk heeft in een verklaring laten weten per direct zijn werkzaamheden als regisseur en producent te stoppen. De 50-jarige Fries kondigde onlangs nog aan een kerstfilm gebaseerd op het tv-programma All You Need is Love te gaan maken.

De afgelopen weken verschenen in navolging van het schandaal rond de Amerikaanse producent Harvey Weinstein berichten dat ook in Nederland een castingdirector en producent (seksueel) misbruik van zijn positie zou hebben gemaakt. Daarbij viel al snel de naam van Gosschalk, mede-eigenaar van Kemna Casting en tot tien jaar geleden ook bij dat bedrijf werkzaam als castingdirector.

(tekst gaat verder onder video)

De regisseur van bioscoopfilms als Alle Tijd en De Zevende Hemel en producent van tv-programma's als 't Schaep met de 5 Pooten, JEUK! en Rundfunk erkent in een door Kemna Casting naar buiten gebrachte verklaring dat "ik in een aantal gevallen - besef ik nu - over grenzen ben gegaan. Ik heb onvoldoende rekening gehouden met het verschil tussen mijn positie en die van een acteur". Gosschalk ontkent in de verklaring, die te lezenis  op de website van Kemna Casting, "met klem" geruchten dat er sprake zou zijn van drugs en het betasten van minderjarigen.

Ruim twee weken geleden werd aangekondigd dat Gosschalk een script van Paula van der Oest gebaseerd op het geliefde televisieprogramma All You Need Is Love zou verfilmen tot een mozaïekfilm die rond Kerst 2018 in de bioscoop moet verschijnen. Wie het stokje van hem overneemt en of de film nu vertraging oploopt, is nog niet bekend.