Gooische Vrouwen 2 evenaart recordtijd voor miljoen bezoekers

Geplaatst: door de redactie

Gooische Vrouwen 2 heeft binnen 23 dagen na de officiële release op 4 december meer dan een miljoen bezoekers getrokken. De film van regisseur Will Koopman en scenarist Frank Houtappels met Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Susan Visser en Lies Visschedijk is daarom beloond met de Diamanten Film. Peter Paul Muller, Martin Morero in de film, reikte de award nog net voor haar vakantie uit aan Koopman.

Foto: Mireille Martis/All Access BV

Waar de Gouden Film en Platina Film nieuwe records betekenden, is de Diamanten Film een evenaring van het record van voorganger Gooische VrouwenOok de eerste film rond de vier hartsvriendinnen Cheryl, Anouk, Roelien en Claire bereikte op de 23e dag na release de Diamanten status.

Sinds Gooische Vrouwen in 2011 uitkwam, wist geen enkele Nederlandse film meer dan een miljoen bezoekers naar de bioscoop te krijgen. Gooische Vrouwen 2 is na Zwartboek, Alles Is Liefde, Komt Een Vrouw Bij De Dokter, New Kids Turbo en Gooische Vrouwen de zesde film die de award krijgt sinds deze in 2007 werd ingevoerd.

Bekijk hieronder ons interview met regisseur Will Koopman en hoofdrolspeelsters Susan Visser, Lies Visschedijk en Tjitske Reidinga.