Gooische Vrouwen 2 al goud voor officiƫle release

Geplaatst: door de redactie

Waar de meningen van recensenten op zijn zachtst gezegd verdeeld zijn, loopt het Nederlandse publiek massaal warm voor Gooische Vrouwen 2. Nog vóór de officiële release vandaag, scherpte de film al twee records van voorganger Gooische Vrouwen aan. 

Frank Houtappels, Linda de Mol en Will Koopman met de Gouden Film voor Gooische Vrouwen 2 (foto: All Access - Daniël Kroll)

Niet alleen kregen regisseur Will Koopman en hoofdrolspeelster Linda de Mol vanmiddag in JT Hilversum in recordtijd een Gouden Film, scriptschrijver Frank Houtappels ontving de Gouden Pen uit handen van Jeroen van Koningsbrugge. Daarnaast verbrak Gooische Vrouwen 2 ook het record van meeste bezoekers op één dag voor een Nederlandse film.

De Gouden Film dankt Gooische Vrouwen 2 aan de vele (extra) voorpremières en zogenoemde Ladies Nights die de afgelopen dagen gehouden werden. In veel filmtheaters werd het vervolg op de commercieel succesvolste film ooit gisteravond in alle zalen vertoond. Dat zorgde voor een totaal aantal bezoekers van 71.632, bijna drieduizend meer dan ruim drie jaar terug bij de eerste film. Op 19 maart 2011 werden 68.637 tickets op één dag verkocht.

Daarmee komt het aantal records van Gooische Vrouwen 2 al op drie, want nooit eerder ging een Nederlandse film in zoveel zalen uit als de sequel. Vanaf vandaag is de film met De Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga en Lies Visschedijk in de vier hoofdrollen namelijk in 152 zalen te zien.