Goodman naast Wahlberg in film over aanslag marathon van Boston

Geplaatst: door de redactie

John Goodman, sinds deze week te zien in 10 Cloverfield Lane, is vastgelegd voor een rol in Patriots Day, de film over de aanslag tijdens de marathon van Boston in 2013. Enkele dagen geleden werd ook J.K. Simmons, die vorig jaar een Oscar kreeg voor Whiplash, al toegevoegd aan de cast van de film die geregisseerd wordt door Peter Berg (Battleship, Hancock, Lone Survivor).

 In misdaaddrama The Gambler waren Wahlberg en Goodman eerder ook al samen te zien.

De hoofdrol in Patriots Day is voor Mark Wahlberg, die gestalte geeft aan een rechercheur van de Boston Police Department die belast is met het onderzoek naar de aanslag op 15 april 2013 en de klopjacht op de daders. Wahlberg en Goodman zijn geen onbekenden met elkaar. Zo speelden ze vorig jaar nog samen in The Gambler, een misdaaddrama van Rupert Wyatt dat de Nederlandse bioscopen niet haalde. Een jaar eerder waren ze samen op het witte doek te zien in Transformers: Age of Extinction. Althans, Goodman deed daarin de stem van Hound, één van de Transformers.

Simmons werd begin deze week ook al aangekondigd als de nieuwe commissaris James Gordon in Justice League en speelt in Patriots Day de rol van Jeffrey Pugliese. Deze agent van de Watertown Police Department kwam vier dagen na de aanslag in de gelijknamige voorstad van Boston in een vuurgevecht met de daders Tamerlan en Dzhokhar Tsarnaev terecht. Daarbij overleed Tamerlan nadat zijn jongere broer hem doodreed. Ook Simmons speelde eerder met Wahlberg, in Contraband.

Oscarwinnaar J.K. Simmons vorig jaar in reboot Terminator: Genisys.

De 63-jarige Goodman, die binnenkort in de Nederlandse bioscopen te zien is in Trumbo, kruipt op zijn beurt in de huid van politiecommissaris Ed Davis. Hij speelde een cruciale rol in de klopjacht op de broers Tsarnaev door de FBI en verschillende lokale en regionale politiekorpsen met elkaar te laten samenwerken. "Commissaris Davis is een Amerikaanse held en John Goodman heeft de buitengewone combinatie van nederigheid, autoriteit en empathie in zich om hem te kunnen portretteren", laat regisseur Berg in een verklaring weten.

Peter Berg regisseerde Mark Wahlberg eerder voor het in 2013 verschenen Lone Survivor.

De opnames van Patriots Day beginnen eind deze maand in Boston, de première van de film staat gepland voor 21 december. Dan moet de film openen in onder meer Boston, New York en Los Angeles. De titel van de film verwijst naar een feestdag in de Amerikaanse staten Massachussetts en Maine, waarbij op de derde maandag van april het begin van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog wordt herdacht. Sinds 1897 wordt op die dag ook de marathon van Boston gelopen.