George R.R. Martin wil Game of Thrones bioscoopfilms

Geplaatst: door de redactie

Terwijl het vierde seizoen van Game of Thrones bijna in première gaat op televisie, vertelt auteur George R.R. Martin aan The Hollywood Reporter over mogelijke bioscoopfilms gebaseerd op zijn werk. Hij zou daarover al gesprekken hebben gehad.

Volgens de bedenker van Game of Thrones hangt het af van de levensduur van de huidige serie op televisie. “De schaal van het verhaal in de boeken wordt groter en groter. Misschien hebben we een bioscoopfilm nodig om het goed af te sluiten. Iets met een filmbudget, bijvoorbeeld 100 miljoen dollar voor twee uur. Die draken worden nu eenmaal erg groot op een gegeven moment.”

Martin wil zijn boekenserie na zeven delen, hij schreef er tot nu toe vijf, afsluiten. Ook een Game of Thrones prequel-film, gebaseerd op zijn drie Tales of Dunk and Egg novelles behoort volgens hem tot de mogelijkheden. “Deze zouden ook de basis kunnen vormen voor een speelfilm. Ik heb deze drie verhalen geschreven, maar er nog veel meer in mijn hoofd zitten.”

Er staat natuurlijk nog niets vast, maar films gebaseerd op HBO-series werden al eerder geproduceerd, zoals de Sex & The City-films en het aankomende Entourage. Het vierde seizoen van Game of Thrones, met acteurs als Lena Headey (Dredd), Peter Dinklage (X-Men) en Emilia Clarke (Terminator: Genesis) is vanaf 6 april te zien op HBO. Bekijk hieronder de laatste trailer.