George Miller: Er komt een vijfde Mad Max

Geplaatst: door de redactie

De vierde film is amper de bioscopen ingedenderd, of regisseur George Miller kondigt een vijfde deel in zijn Mad Max-franchise aan. Dat deed hij in zijn eerste tweet en vertelde vervolgens aan diverse media meer over deel vijf, die de titel The Wasteland meekrijgt.

"Er ligt al een scenario en een novelle", zei Miller onder meer. "Dat komt omdat we tijdens vertragingen en het schrijven van de achtergrondverhalen veel materiaal over hadden", vertelde de Australische filmmaker tijdens een Q&A.

Mad Max: Fury Road ging afgelopen week in roulatie en kreeg lovende kritieken van de pers - ook van ons. Het vierde deel uit de door Miller in 1979 gestartte franchise liet dertig jaar op zich wachten, de vorige - Mad Max: Beyond Thunderdome - dateert alweer uit 1985. Film vier had eigenlijk al in 2001 uit moeten komen, maar financiële problemen, de aanslagen op 11 september in de VS en de onbeschikbaarheid van Mel Gibson beslisten destijds anders.

Overigens liet Miller vorige week aan The Daily Beast doorschemeren dat hij lange tijd zijn inmiddels overleden landgenoot Heath Ledger op het oog had om Gibson op te volgen als 'Mad' Max Rockatansky. In Fury Road neemt Tom Hardy de titelrol op zich. De acteur vertelde tijdens promotie al dat hij getekend heeft voor drie delen.