Gary Oldman schroeft Robocop in elkaar

Geplaatst:

door de redactie

Altijd al willen weten wat er nu precies gebeurde tussen het moment dat Murphy aan flarden wordt geschoten en het moment dat Robocop ten tonele verschijnt? Gary Oldman zal dat gaan laten zien in de nieuwe Robocop-remake van regisseur Jose Padhila.

Oldman speelt Norton, een wetenschapper die de technologie heeft uitgevonden om onfortuinlijke politieagenten “terug” te halen. Zijn personage is belast met het ethische dilemma om Murphy toch een beetje Murphy te laten of om hem volledig te maken zoals zijn opdrachtgever dat wil. Volgens Padhila zal zijn film veel aandacht besteden aan de transformatie tot Robocop en de manier waarop wetenschappers zijn menselijkheid langzaamaan vervangen door iets mechanisch.

Miguel Ferrer als de "bedenker" van Robocop in de Verhoeven-film

De Braziliaanse Padhila regisseerde eerder in eigen land politiek getinte actiefilms als Tropa De Elite. Joel Kinnaman zal in zijn remake in de voetsporen van Peter Weller en Robert Burke treden. De film moet op 15 augustus 2013 in de Nederlandse bioscopen gaan draaien. De Oscargenomineerde Oldman zal in juli eerst nog te zien zijn in The Dark Knight Rises.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.