Gambit solo-film verliest regisseur Rupert Wyatt

Geplaatst: door de redactie

Een tegenslag voor de Gambit solo-film met Channing Tatum (Foxcatcher) als de kaartspelende mutant. Filmstudio Fox moet namelijk op zoek naar een nieuwe regisseur. Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes, The Escapist, The Gambler) - afgelopen zomer aangesteld om het project in goede banen te leiden - is niet langer aan de film verbonden.

De film zou eigenlijk deze maand in productie gaan, maar de opnamen werden onlangs uitgesteld tot begin volgend jaar. En die nieuwe startdatum brengt Wyatt in de problemen met een andere film die hij in de planning heeft staan. En dus zijn de studio en de regisseur uit elkaar gegaan. Of dit ook problemen gaat opleveren voor de net gecaste leading lady Léa Seydoux (vanaf eind oktober te zien in SPECTRE) is nog niet bekend. De productie moet nog altijd aan het begin van 2016 van start gaan, dus men verwacht dat Fox binnen afzienbare tijd een nieuwe regisseur aan zal stellen.

 

Wat de vertraging in de productie heeft veroorzaakt blijft nog onduidelijk. De meest hardnekkige geruchten geven aan dat het budget van de film de afgelopen tijd steeds groter en groter is geworden, waardoor scenaristen het script moeten herschrijven om de kosten te drukken. Andere bronnen melden weer dat het schema is veranderd om de opnamen rond Mardi Gras plaats te kunnen laten vinden. Fox zag onlangs hun Fantastic Four-film floppen, maar heeft met Deadpool, X-Men: Apocalypse en de laatste Wolverine nog genoeg comicbook-film in aantocht.