Frank Lammers en Fedja van Huêt in boekverfilming J.Kessels

Geplaatst: door de redactie

Bijna vijftien jaar na hun gezamenlijke doorbraak in Wilde Mossels (foto hierboven), worden Fedja van Huêt en Frank Lammers herenigd met de regisseur van die film. Erik de Bruyn heeft de twee vrienden namelijk gecast voor de hoofdrollen in zijn verfilming van het boek J.Kessels: The Novel van P.F. Thomése. Jan Eilander schreef het scenario.

De film gaat over een roadtrip die de literaire pulpschrijver Frans (Van Huêt) maakt met zijn favoriete personage J.Kessels (Lammers). In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels' oude Toyota Kamikaze van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar. Ondertussen wordt Frans steeds vaker geplaagd door dromen over Brigit, het meisje uit Snackbar Van Vroeger. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

Voor Van Huêt (Nono Het Zigzag KindLoft, Soof) en Lammers (De Bende Van OssDe MarathonMichiel de Ruyter) wordt het de vijfde keer dat zij samen in een bioscoopfilm te zien zijn na Wilde Mossels (2000), Martin Koolhovens De Grot (2001), Nachtrit (2006, foto hierboven) en Nadine (2007). De opnames voor J.Kessels beginnen eind november en de film moet in het najaar van 2015 in de Nederlandse bioscopen verschijnen.