Frank Lammers begint volgende week met opnames regiedebuut

Geplaatst: door de redactie

Niet alleen Thomas Acda, maar ook Frank Lammers maakt dit jaar zijn speelfilmregiedebuut. Voor zijn verfilming van de roman Of Ik Gek Ben verzamelde de Brabander een indrukwekkende ensemblecast met bekende en ervaren acteurs, maar ook debuterende regiogenoten.

Foto: Bob Bronshoff.

Of Ik Gek Ben draait om de succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin (Mike Weerts), die compleet in de war is wanneer hij in een tbs-kliniek belandt omdat hij zich niets herinnert van wat er gebeurd is. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin hier weer grip op zijn leven en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was in zijn vorige leven. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

"Of Ik Gek Ben is een tragiekomediethriller over menselijk falen", zegt Lammers in het persbericht waarin zijn debuut aangekondigd wordt. "Wat doe je als je op een dag wakker wordt en alles kwijt bent. Je geld, je carrière, je vrijheid en de wereld zegt dat je gek bent? We gaan op avontuur met een fantastische crew, een nog betere cast en een debuterend regisseur. Ik kan niet wachten!"

Met het grootste deel van de acteurs in zijn cast schitterde Lammers minstens één keer op het witte doek. Hoofdrolspeler Weerts was samen met de debuterend filmregisseur te zien in De Bende van Oss, terwijl Lammers ook met Monic Hendrickx (Nadine), Cees Geel (De Zwarte Meteoor), Fedja van Huêt (Wilde Mossels, Nachtrit), Sanne Langelaar (Michiel de Ruyter, foto hierboven), Kees Boot (De Dominee) en Maarten Heijmans (Het Woeden der Gehele Wereld) minstens in één film te zien was.

Daarnaast zijn onder meer nog Bianca Krijgsman, Matteo van der Grijn (Toscaanse Bruiloft), Tibor Lukács (Homies) en Hakim Traïdia (Sesamstraat) te zien in Of Ik Gek Ben. De - vooral in Brabant wereldberoemde - Dennis 'Denvis' Grotenhuis en Roy 'Fresku' Reymound maken hun filmdebuut in Lammers' eersteling, waarvoor hij zelf ook het op de debuutroman van Michiel Stroink gebaseerde scenario schreef.

De opnames voor Of Ik Gek Ben vinden van 9 juni tot 9 juli plaats in Eindhoven en op andere locaties in Noord-Brabant. Eind augustus filmt Lammers ook nog in Amsterdam. September Film brengt de door IJswater Films geproduceerde tragikomedie in 2016 uit in de bioscoop.