Frank Darabont keert terug naar televisie

Geplaatst: door de redactie

Hij mocht na één seizoen The Walking Dead vertrekken als showrunner, maar Frank Darabont keert nu definitief terug naar televisie. Zender TNT bestelt zes afleveringen van zijn nieuwe gangsterdrama L.A. Noir.

Darabont schoot eerder dit jaar een pilotaflevering en heeft nu dus het groene licht gekregen voor een eerste seizoen. Voormalig Walking Dead-acteur Jon Bernthal speelt de hoofdrol: hij is een agent die in de jaren veertig van zijn superieur (Neal McDonough) de opkomst van misdaadbaas Mickey Cohen moet onderzoeken. Daarmee heeft de serie enige overlap met het nog te verschijnen The Gangster Squad waarin Cohen wordt gespeeld door Sean Penn.

Simon Pegg is in de pilot te zien als Hecky Nash: een derderangs komiek die banden heeft met de georganiseerde misdaad. Thomas Jane (die met Darabont werkte aan The Mist) zou ook een rol hebben als een nog ongespecificeerde gangster. Frank Darabont maakte in de filmwereld al verschillende “period pieces”: The Green Mile speelt zich af in de jaren dertig en ook The Shawshank Redemption overspant enkele decennia.