Franco en Pinto niet terug in nieuwe Planet Of The Apes

Geplaatst: door de redactie

Het gerucht ging al een tijdje, maar nu is het dan ook min of meer officieel bevestigd: James Franco en Freida Pinto zijn definitief niet te zien in Dawn Of The Planet Of The Apes, het vervolg op Rise Of The Planet Of The Apes. Dat zegt Pinto tegen Digital Spy.

"Het vervolg wordt nu gefilmd, maar wij zitten er niet in. Het zou fantastisch zijn geweest om het vervolg te doen, maar ik zou niet weten hoe onze personages erin terug zouden moeten komen. We doen wel wat anders", laat Pinto, die in de eerste film een deskundige speelde, weten.

Dat betekent dat op Andy Serkis (die chimpansee Ceasar speelt) na, Dawn Of The Planet Of The Apes een grotendeels nieuwe cast en crew krijgt. Want ook regisseur Rupert Wyatt keert namelijk niet terug, hij vond dat hem te weinig tijd werd gegund een goede film te maken. Zijn plekje op de stoel wordt ingenomen door Matt Reeves. Deze protegé van J.J. Abrams was eerder verantwoordelijk voor de regie van Cloverfield en Let Me In, de Amerikaanse remake van het Zweedse Let The Right One In.

Waar het tweede deel in de gereanimeerde franchise over gaat, is nog onduidelijk. Wel verklapte Reeves enkele weken geleden op Twitter dat de apen - net als in de originele Planet Of The Apes met Charlton Heston uit 1968 (foto hierboven) - op paarden zullen rijden. Reeves verstuurde namelijk onderstaande foto vanaf de set, waarop Serkis in zijn motion-capture pak op een paard zit.

Franco en Pinto mogen dan ontbreken, in de film zijn in ieder geval wél rollen weggelegd voor Keri Russell, met wie Reeves eerder werkte aan de televisieserie Felicity. Ook Jason Clarke (Lawless, Zero Dark Thirty), Gary Oldman, Judy Greer (Arrested Development, Playing For Keeps) en Kodi Smit-McPhee (Reeves' Let Me In) zijn te zien in Dawn Of The Planet Of The Apes, dat vanaf 22 mei 2014 al te zien moet zijn in de Nederlandse bioscopen.