Francis Lawrence gaat officieel door het vuur

Geplaatst: door de redactie

Francis Lawrence was al de gedoodverfde favoriet om The Hunger Games-sequel Catching Fire te regisseren omdat hij in tegenstelling tot veel andere kandidaten zijn handen vrij heeft. Filmstudio Lionsgate maakte officieel bekend dat het inderdaad Lawrence is geworden die het tweede boek naar het grote scherm mag brengen.

Uiteraard ging de aankondiging gepaard met de gebruikelijke complimenten en schouderklopjes vanuit Lionsgate aan het adres van Lawrence. De regisseur zelf liet op de Facebook-pagina van The Hunger Games aan de fans weten dat hij niet kan wachten om aan de film te beginnen:

"Hello fellow Hunger Games fans!  I just want you all to know how unbelievably excited and honored I am to be a part of Catching Fire.  At the end of the day, all of the work that I put in to my movies is for you -- the fans. Make sure to post and let me know what you’re most excited to see in this adaptation as we aim to make something truly faithful and spectacular!" - Francis Lawrence

De in Oostenrijk geboren Lawrence begon zijn carrière met het schieten van muziekvideo’s voor onder andere Britney Spears en Will Smith. Hij zou later ook met Smith samenwerken aan I Am Legend. Verder maakte hij nog de stripverfilming Constantine en meer recentelijk het romantische drama Water For Elephants.

Gary Ross keert niet terug omdat hij vond niet genoeg tijd te hebben om een film neer te zetten die zich zou kunnen meten met The Hunger Games. Ross heeft momenteel nog wel bij Lionsgate een film rondom ontsnappingsartiest Harry Houdini in de planning staan.

The Hunger Games heeft wereldwijd in totaal al 600 miljoen dollar opgebracht. Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth zullen in de herfst beginnen aan de opnamen van Catching Fire die op 22 november 2013 moet uitkomen.