Fox geeft Prometheus sequel het groene licht

Geplaatst: door de redactie

De zoektocht naar antwoorden gaat verder. Filmstudio Twentieth Century Fox laat weten dat er definitief een vervolg komt op Prometheus en dat ze in samenwerking met Ridley Scott al het een en ander in beweging hebben gezet.

Zowel Michael Fassbender als Noomi Rapace hebben getekend voor het vervolg, maar opvallender is de eventuele afwezigheid van scenarist Damon Lindelof. Lindelof is mogelijk niet beschikbaar en daarom is Fox in onderhandeling met nieuwe scriptschrijvers. Als het aan de studio ligt zal er echter niets gehaast worden en lijkt een release er pas te gaan komen in 2014 of 2015….. en dan bestaat zomaar de kans dat Scott concurrentie krijgt van Aliens-regisseur James Cameron die net zijn volgende Avatar uitstelde tot 2015.

Prometheus haalde wereldwijd ruim 300 miljoen dollar binnen (met een budget van 130 miljoen) en daarmee lijkt het een nieuwe filmserie te worden. Alhoewel dat “nieuwe” er net van afhangt of je de film ziet als prequel of een originele film. De DVD en Blu-rayreleases van de film staan momenteel gepland voor begin oktober. Bekijk hier alvast wat informatie die Ridley Scott losliet over die thuismedia releases.

Overigens trok filmstudio Universal de stekker uit een volgende Battleship omdat de film in Amerika niet genoeg geld binnenharkte. Al blijven er genoeg films over die wél een eventueel vervolg tegemoet kunnen zien. Ook Magic Mike, American Reunion, Snow White and the Huntsman en het binnenkort te verschijnen Ted zijn genomineerd voor een deeltje 2, naast uiteraard kaskrakers als The Amazing Spider-Man en Men In Black III. Opnames voor dé verrassing van deze zomer 21 Jump Street beginnen zelfs al in 2013, met wederom Channing Tatum en Jonah Hill in de hoofdrollen.

Ondertussen zijn Fox en Sony nog aan het touwtrekken met Mark Webb: Sony wil de regisseur snel terug voor de volgende Spider-Man maar dan moet er wel eerst iets geregeld worden met Fox aangezien zij nog een lopend contract met Webb hebben voor een nieuwe film.