Fox geeft al groen licht aan Deadpool-vervolg

Geplaatst: door de redactie

Zo ziet de studio jarenlang geen brood in je film en zo wordt zelfs al voor de release ervan de sequel aangekondigd. Volgens de prognoses moet het morgen te verschijnen Deadpool dit weekend rond de zestig miljoen dollar opbrengen. En volgens THR heeft filmstudio Fox daarom het vervolg al groen licht gegeven.

Ryan Reynolds en regisseur Tim Miller (foto) moesten lang vechten voor een R-rated Deadpool-film waar Fox in eerste instantie geen interesse in had. Maar nu er vlak voor de release aardig wat hype is ontstaan - en ook de recensies waren over het algemeen prima - liggen de zaken plots anders. Reynolds komt uiteraard terug als The Merc with A Mouth, maar Fox zou volgens THR ook graag Miller en scenaristen Rhett Reese en Paul Wernick (ook het duo achter Zombieland) terughebben voor de sequel.

Miller heeft nog niet officieel getekend, maar Reese en Wernick zouden al aan het schrijven zijn. Deadpool maakt deel uit van Fox' X-Men universum, waarbij dit jaar nog X-Men: Apocalypse en Gambit moet volgen. Miller liet weten dat hij graag Cable (de zoon van Cyclops) aan de sequel toe wil voegen, terwijl Reynolds al sprak over een mogelijke X-Force-film. Het vervolg heeft sowieso nog geen datum, maar zou wellicht de plek van de gecancelde sequel op Fantastic Four (9 juni 2017) innemen.