Foster heeft rol in regiedebuut Iron Man 3-scribent

Geplaatst: door Jochem Geerdink

Jodie Foster heeft zich verbonden aan Hotel Artemis, het regiedebuut van Drew Pearce. De scenarist van onder meer Iron Man 3 en Mission Impossible: Rogue Nation schreef zelf het originele verhaal voor de futuristische thriller. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Foster neemt de rol van 'The Nurse' op zich in de thriller. "Het casten van Jodie Foster is een gouden zet", liet Pearce aan THR weten. "Ze heeft een ongelofelijk talent en zal iets speciaals aan de film toevoegen. We zijn blij dat ze aan deze productie meewerkt."

De inmiddels 54-jarige tweevoudig Oscarwinnares - voor The Accused en The Silence of the Lambs - is de laatste jaren steeds minder op het witte doek te zien. Foster lijkt zich liever toe te leggen op regisseren, bijvoorbeeld van het dit jaar verschenen Money Monster.

Daarnaast was ze als regisseur ook verantwoordelijk voor het drama The Beaverwaarin Foster bovendien naast Mel Gibson te zien was in een hoofdrol. Haar laatste 'normale' filmrol was in 2013 Elysium met Matt Damon.