Fincher stapt uit Cleopatra

Geplaatst: door de redactie

Aanvankelijk was hij rete-enthousiast over het project. Toch is regisseur David Fincher uit de remake van Cleopatra gestapt, zo meldt New York Magazine.

Er lijkt een heuse vloek te kleven aan de al twee jaar geleden door Sony aangekondigde remake met Angelina Jolie in de rol van de enige vrouwelijke farao ooit. Fincher (The Social Network, The Girl With The Dragon Tattoo) is al de derde aan het project gekoppelde regisseur die afhaakt.

Nadat eerder James Cameron zich terugtrok omdat zijn vervolgen op Avatar groen licht kregen, leek vorig jaar dat Paul 'Bourne' Greengrass de regie op zich zou gaan nemen. Vervolgens kwam Fincher in beeld, die aangaf een minder romantisch beeld te willen neerzetten van de Egyptische koningin. Waarom hij nu alsnog afziet van Cleopatra, is onbekend. Wat zijn beslissing doet voor het al dan niet regisseren van The Girl Who Played With Fire, het vervolg op Dragon Tattoo, is ook ongewis.

Volgens New York Magazine hoopt Sony nu Ang Lee (Brokeback Mountain, The Life of Pi) voor de remake te interesseren. Wanneer de film in productie gaat, is onduidelijk. Wel hoopt de filmstudio nog steeds op een release voor 2014.