Fifty Shades-sequels schieten back-to-back

Geplaatst: door de redactie

Regisseur James Foley zal naast de eerste Fifty Shades of Grey-sequel ook het derde deel in de serie gaan maken. Fifty Shades Darker en Fifty Shades Freed zullen back-to-back worden opgenomen voor releases in 2017 en in 2018.

Fifty Shades of Grey was met een opbrengst van 570 miljoen dollar wereldwijd een enorm succes. Wel was er frictie achter de schermen, waardoor regsseur Sam Taylor-Johnson en haar scenarist besloten niet terug te keren voor de vervolgfilms. Niall Leonard - de man van Fifty Shades-ateur E.L. James - nam de taken als scenarist over en James Foley werd aangesteld als nieuwe regisseur. Foley brak door met de David Mamet-klassieker Glengarry Glen Ross, maar heeft sinds het geflopte Perfect Stranger uit 2007 geen film meer gemaakt. Wel regisseerde hij op televisie nog afleverigen van o.a. House of Cards.

Jamie Dornan en Dakota Johnson - die lieten weten een flinke loonsverhoging te willen krijgen - keren terug Christian Grey en Anastasia Steele. Beide films moeten rond valentijsdag in de bios verschijnen.