Featurette voor Creed

Geplaatst: door de redactie

Wie had ooit gedacht dat Rocky nogmaals terug zou keren in de bios. En nog wel in de handen van de regisseur van het geprezen drama Fruitvale Station. De sleutelspelers uit de spin-off Creed vertellen hoe het zover heeft kunnen komen.

Adonis Johnson (Michael B. Jordan) heeft zijn vader nooit gekend, wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed stierf voordat hij geboren werd. Toch is het niet te ontkennen dat boksen in zijn bloed zit en dus vertrekt Adonis naar Philadelphia, ooit de plek van de legendarische wedstrijd tussen Apollo Creed en nieuwkomer Rocky Balboa. Eenmaal in de stad zoekt Adonis Rocky (Stallone) op en vraagt hem om zijn trainer te worden. In Adonis ziet Rocky dezelfde kracht en vastberadenheid die hij ook ooit zag in Apollo.

Regisseur Ryan Coogler liep al vanaf zijn jeugd rond met het idee voor een Rocky; zijn vader was een enorme fan van de films. En Stallone bleek onder de indruk; Creed is de eerste film in de reeks waarbij de vader van de serie niet verantwoordelijk is voor het scenario. Naast Stallone en Jordan heeft Creed rollen voor Tessa Thompson (Dear White People) als een lokale zangeres met een oogje op Adonis en Phylicia Rashad (de moeder uit The Cosby show) als Apollo's weduwe. Vanaf 21 januari in de bioscoop.