Ezra Miller gecast als The Flash

Geplaatst: door de redactie

Warner en DC maakten vandaag bekend welke stripverfilmingen zij de komende jaren naar de bioscoop gaan brengen. Wat betreft de casting werd Ezra Miller (We Need to Talk About Kevin, The Perks of Being A Wallflower) aangekondigd als The Flash. De superheld van DC wordt op televisie gespeeld door Grant Gustin, maar het lijkt erop dat DC - in tegenstelling tot bijvoorbeeld Marvel met Agents of SHIELD - hun televisie-universum en film-universum gescheiden wil houden.

Verwacht daarom dat nog meer DC-personages die wel al op televisie zagen (bijvoorbeeld ook in Arrow) voor de films hercast gaan worden. Bioscoopbezoeker kunnen in 2016 kijken naar Batman v. Superman: Dawn of Justice van Zack Snyder, gevolgd door een Suicide Squad-film van David Ayer, de maker van End of Watch en het aankomende Fury. In 2017 zal een Wonder Woman-film volgen (met Gal Gadot in de titelrol) en ook de eerste officiële Justice League-film moet dat jaar verschijnen.

In 2018 volgen er solofilms voor The Flash (met dus Ezra Miller) en Aquaman. Die laatste wordt gespeeld door Jason Momoa (Game of Thrones) en zal ook te zien zijn in de Justice League-film. In 2019 is het de beurt aan Shazam (met Dwayne Johnson als Black Adam) en komt er een tweede Justice League-film. Tot slot komt DC in 2020 op de proppen met een solo-verfilming van Cyborg (met Ray Fisher) en een Green Lantern-film die waarschijnlijk los staat van de versie met Ryan Reynolds.