Extended IMAX trailer voor The Walk

Geplaatst: door de redactie

Joseph Gordon-Levitt is de laatste tijd druk bezig geweest met het verfilmen van waargebeurde verhalen. In 2016 zien we hem als klokkenluider Edward Snowden, maar over drie weken komen we hem eerst nog tegen als de Franse daredevil Philippe Petit. Bekijk een bijna vijf minuten durende trailer voor The Walk van regisseur Robert Zemeckis (Romancing The Stone, Cast Away, Back to the Future).

The Walk vertelt het verhaal van de Franse koorddanser en zijn poging om in 1974 de Twin Towers van het World Trade Center over te steken. Samen met een groep enthousiaste handlangers wil Petit zijn onmogelijke en illegale plan realiseren: op enorme hoogte over een koord lopen dat gespannen is tussen de gigantische torens in New York. Gedreven door blinde ambitie trotseren Petit en zijn team talloze obstakels, levensgevaarlijke situaties en tegenslagen om hun krankzinnige plan te laten slagen.

 

Zemeckis baseerde zijn film op het door Petit geschreven boek To Reach The Clouds. Dat boek werd ook als basis gebruikt voor de Oscarwinnende documentaire Man on a Wire. Gordon-Levitt trainde zelf een tijdje met de Fransman om de het koordansen goed onder de knie te krijgen. De belangrijkste bijrol in de film is voor Ben Kingsley (Gandhi) als de mentor van Petit. Vanaf 8 oktober te zien in de bioscoop.

Bekijk hieronder ook een korte featurette over (de Twin Towers in) de film.