Emma Watson te zien in live action Beauty and the Beast

Geplaatst: door de redactie

Na eerder Alice in Wonderland en Maleficent en binnenkort Cinderella en The Jungle Book krijgt ook Beauty and the Beast van Disney een live-action versie. Emma Watson (Harry Potter, The Bling Ring, Noah) is gecast in de rol van Belle.

Watson werd eerder in verband gebracht met een live-action versie van het sprookje bij Warner Brothers, maar dat project bleef stilstaan na het wegvallen van regisseur Guillermo Del Toro. Scenarist Stephen Chbosky (die met Watson werkte aan The Perks of Being A Wallflower) gaat het scenario van deze nieuwe Disney-versie op papier zetten en Bill Condon (The Twilight Saga: Breaking Dawn) zal regisseren.

 

De productie van de film moet later dit jaar beginnen. Naast de Disney-tekenfilm kende Beauty and the Beast al eerdere live-action uitvoeringen. Zo was er bijvoorbeeld de televisieversie met Ron Perlman (Hellboy) en Linda Hamilton (The Terminator) en onlangs verscheen de Franse adaptatie La belle et la bête met Vincent Cassel (Black Swan) en Léa Seydoux (Blue Is the Warmest Color) in de hoofdrollen.