Elmo niet in Dark Knight Rises

Geplaatst: door de redactie

Hardnekkige geruchten op de interwebs ten spijt zal iedereens favoriete rode pluizenbol toch niet in The Dark Knight Rises opdraven. Zijn rol leek eerder verzekerd te zijn, gezien Katy Perry om voor de hand liggende redenen ingelijfd was als de nieuwe Catwoman, en het duo gezamenlijk voor heel wat fireworks zorgt.

Sesame Street en zender PBS hebben echter zoveel klachten te verduren gekregen op het optreden van de twee in de straten van Kermit en consorten, dat het Chris Nolan en zijn productieteam bekoord heeft uit te kijken naar andere invullingen voor de rol van Catwoman. Nu er links en rechts diverse trailers van de film opduiken, lijkt het definitief te zijn: Catwoman zal gespeeld worden door Anne Hathaway, en miss Perry heeft om politieke redenen het toneel moeten verlaten.

Die stap heeft, naar nu blijkt, ook invloed op de aaibare cameo van Elmo. Zijn rol als Batman's mysterieuze handlanger, zoals binnengeharkt op basis van onderstaande auditietapes waarin het rode monstertje uitlegt hoe de eerste stap in dat hele proces van 'risen' te nemen, lijkt uit het derde deel van Nolan's trilogie gesnoeid te zijn. Eeuwig zonde, natuurlijk.