Eerste zombie OOIT overleden

Geplaatst: door de redactie

De Eerste Zombie Ooit is afgelopen zondag overleden: Bill Hinzman, geen legendarisch acteur, maar wel de allereerste zombie op celluloid, is 75 geworden. 

Toen hij als camera-assistent voor George Romero aan het werk was, tijdens de opnames van de klassieker Night of the Living Dead, kreeg hij een rolletje als levende dode in de befaamde openingsscene op het kerkhof. Cultstatus gegarandeerd. In de jaren erna leverde hem dit onder fans van de film dan ook het koosnaampje Zombie Number 1 op.

Hinzman zou later nog een aantal rollen vertolken en zelf ook films gaan regisseren, waaronder The Majorettes (1987) en Flesheater (1988). Zijn laatste rol was in River of Darkness uit 2011.

Hinzman wordt nog deze week gecremeerd, zoals hij het zelf graag had gewild: "Hij zei altijd dat hij zou terugkomen als we hem zouden begraven," zo stelde dochter Heidi Hinzman, die onder meer achter de schermen meewerkte aan Boston Legal en Hall Pass.

Bizar detail is dat op precies dezelfde dag tevens Josephine Streiner, die ook een zombie speelde in Night of the Living Dead, het tijdelijke voor het oneindige verruilde. Zo blijkt maar weer dat zelfs de Living Dead niet beschikken over het eeuwige leven.