Eerste volledige trailer voor Divergent

Geplaatst: door de redactie

Het houdt niet op qua verfilmingen van populaire boeken in het Young Adult genre. Na bijvoorbeeld Twilight, The Hunger Games, The Host en The Mortal Instruments, is het begin volgend jaar de beurt voor de fans van Divergent om te genieten van een film gebaseerd op hun favoriete, door Veronica Roth geschreven, boekenreeks. Na een teaser afgelopen zomer, is nu de eerste volledige trailer vrijgegeven.

In Chicago is de toekomstige maatschappij opgedeeld in vijf groepen. Alle 16-jarigen moeten kiezen bij welke groep zij voor de rest van hun leven willen horen. Tris Prior (Shailene Woodley, die we nog kennen als de oudste dochter in The Descendants) breekt met haar familie en kiest voor de groep Onverschrokkenheid, waar moed de meest gewaardeerde eigenschap is.

Tijdens de zware en gevaarlijke inwijding moet ze haar grootste angsten onder ogen komen en leert ze om te vechten. Daarnaast begint ze nieuwe vriendschappen en valt voor haar leider Four. Ondertussen draagt Tris een groot geheim met zich mee, haar persoonlijkheidstest gaf aan dat ze ‘afwijkend’ is en bij meerdere groepen zou passen. Deze uitslag moet ze geheim houden - maar waarom is dit zo levensbedreigend?

Het door Neil Burger (The Illusionist, Limitless) geregisseerde Divergent is vanaf 20 maart 2013 te zien in de Nederlandse bioscopen.