Eerste trailertje voor Dawn of the Planet of the Apes

Geplaatst: door de redactie

Rise of the Planet of the Apes was een kritisch en financieel succes en een vervolg kon dus niet uitblijven. Dawn of the Planet of the Apes verschijnt in de zomer van 2014, maar vandaag kwam al een eerste teasertje online.

Na de verspreiding van een dodelijk virus aan het einde van het eerste deel, probeert in de sequel een klein groepje overlevenden vrede te sluiten met apenleider Caesar. Caesar wordt nog steeds gespeeld door Andy Serkis (The Hobbit), maar James Franco en Freida Pinto zien we niet meer terug. De nieuwe garde mensen bestaat uit onder meer Gary Oldman en Jason Clarke, die eerder samen te zien waren in Lawless. Judy Greer (Carrie) is daarnaast gecast als chimpansee Cornelia, de love interest van Caesar.

Ook regisseur Rupert Wyatt (The Escapist) keert niet terug. Wyatt vond dat hij met een releasedatum in de zomer van 2014 niet genoeg tijd zou hebben om een echt goede sequel neer te zetten. Matt Reeves heeft de regie van hem overgenomen. Reeves regisseerde eerder Cloverfield en werkte op televisie met J.J. Abrams aan Felicity. Dawn of the Planet of the Apes gaat op 17 juli 2014 in première.