Eerste trailer voor The Snowman

Geplaatst: door Tom van Steensel

Michael Fassbender (Alien: Covenant) is inspecteur Harry Hole in de nieuwe misdaadthriller The Snowman, gebaseerd op de bestseller van de Noorse schrijver Jo Nesbø. De regie van de film was in handen van Tomas Alfredson (Let the Right One In, Tinker Tailor Soldier Spy).

Wanneer Harry Hole (Fassbender), hoofddetective van een gespecialiseerde misdaadeenheid, de vermissing van een vrouw tijdens de eerste sneeuwval van de winter onderzoekt, vreest hij dat een ongrijpbare seriemoordenaar weer actief is. Samen met zijn nieuwe collega (Rebecca Ferguson, momenteel bezig met de zesde Mission: Impossible-film) legt hij een verband tussen zaken van tientallen jaren geleden en deze lugubere nieuwe zaak. Ze moeten de gewetenloze dader opsporen voordat het weer gaat sneeuwen en hij opnieuw zal toeslaan.

The Snowman werd helemaal op locatie opgenomen in Noorwegen, in de steden Oslo en Bergen en rondom Rjukan. Naast Fassbender en Ferguson zijn er ook rollen voor Charlotte Gainsbourg (Nymphomaniac) en Oscarwinnaar J.K. Simmons (Whiplash). The Snowman is vanaf 19 oktober te zien in Nederland.