Eerste trailer voor Slow West met Michael Fassbender

Geplaatst: door de redactie

Tussen alle high-profile films (waaronder Steve Jobs) door is Michael Fassbender nooit te beroerd om rollen in kleinere films aan te pakken. Naast het aankomende Frank, dat op 9 april dan eindelijk in Nederland verschijnt, heeft de Duits-Ierse acteur ook nog Slow West in de pijplijn zitten. De licht komische western is het speelfilmdebuut van John Maclean, die al eerder met Fassbender werkte aan verschillende korte films.

Slow West speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw. De zestienjarige Jay Cavendish (Kodi Smit-McPhee - The Road, Paranorman) trekt door het Wilde Westen op zoek naar zijn grote liefde. Onderweg krijgt hij steun van de mysterieuze cowboy Silas Selleck (Fassbender) die hem beschermt tegen een stel outlaws geleid door Payne (Ben Mendelsohn uit Starred Up). Naast McPhee, Fassbender en Mendelsohn is ook Rory McCann (The Hound in Game of Thrones) in de film te zien.

Slow West wordt deze en volgende maand nog vertoond op verschillende festivals, waarna hij in juni uitgaat in Engeland. Wanneer de film naar Nederland komt is nog niet bekend. Fassbender en McPhee beginnen binnenkort overigens aan de opnamen van hun tweede film samen; in X-Men: Apocalypse debuteert McPhee als Nightcrawler, terwijl Fassbender wederom te zien is als Magneto.