Eerste trailer voor Queen-biopic Bohemian Rhapsody

Geplaatst: door de redactie

Na jaren van plannen, voorbereidingen, opstappende of weggestuurde acteurs, actrices en regisseurs verschijnt eind dit jaar dan eindelijk een film over de Britse rockband Queen in de bioscoop. De door Bryan Singer (X-Men, The Usual Suspects) geregisseerde biopic, die de titel Bohemian Rhapsody meekreeg, heeft nu ook een eerste teasertrailer.

Mr. Robot's Rami Malek kruipt voor de film in de huid van de charismatische frontman Freddie Mercury, die in november 1991 overleed aan de gevolgen van aids. De film volgt de snelle opkomst van de band die met hun iconische songs en revolutionaire geluid zou uitgroeien tot één van de grootste rockbands uit de muziekgeschiedenis.

Maar de roem eist ook zijn tol, de extravagante en exhibioniste levensstijl van Mercury zorgt voor wrijving bij de andere bandleden Brian May (Gwilym Lee), Roger Taylor (Ben Hardy) en John Deacon (Joseph Mazzello). Vlak voor Live Aid in 1985 worden de geschillen bijgelegd en geeft Queen één van zijn meest iconische en beste concerten uit de geschiedenis van de band. 

Bohemian Rhapsody, met verder ook rollen voor onder meer Tom Holland, Lucy Boynton en Mike Myers - die in Wayne's World een heel nieuwe generatie liet kennismaken met het Queen-nummer Bohemian Rhapsody - is vanaf donderdag 1 november te zien in de Nederlandse bioscopen.