Eerste trailer voor Our Kind of Traitor

Geplaatst: door de redactie

Spionagefilms (soms serieus zoals Bridge of Spies, maar nog vaker komisch als Grimsby) zijn weer helemaal terug. De timing lijkt dan ook perfect om na eerder Tinker Tailor Soldier Spy en A Most Wanted Man nog meer werk van auteur John le Carré (The Russia House) te verfilmen. Bekijk de trailer voor Our Kind of Traitor.

In de film zien we hoe een Britse leraar (Ewan McGregor) en zijn vriendin (Naomie Harris - na Skyfall en SPECTRE al bekend met spionagewerk) bevriend raken met een rijke Russische zakenman (Stellan Skarsgard). Hij claimt de grootste witwasser ter wereld te zijn en wil dat het tweetal hem in contact brengt met de Britse geheime dienst. Zo belandt het doorsnee koppel in een voor hen totaal onbekende wereld.

De adaptatie komt van scenarist Hossein Amini (Drive) en Susanna White (Generation Kill) tekende voor de regie. Damian Lewis en Mark Gatiss hebben bijrollen. De film verschijnt 2 juni in de bioscoop, maar voor degenen die niet kunnen wachten heeft de BBC een tussenoplossing; later deze maand is de adaptatie van het door le Carré gepende The Night Manager (met Tom Hiddleston) te zien als miniserie.