Eerste trailer voor nieuwe Ben-Hur

Geplaatst: door de redactie

De laatste grote Ben-Hur-verfilming wist begin jaren zestig - net als later Titanic en Return of the King - maar liefst elf Oscars te winnen. MGM komt nu met een gloednieuwe adaptatie van het verhaal. Bekijk na de eerdere foto's nu de trailer.

De film, gebaseerd op de roman van Lew Wallace, vertelt het verhaal van Judah Ben-Hur (gespeeld door Jack Huston), een prins die vals wordt beschuldigd van verraad door zijn geadopteerde broer Messala (Toby Kebbell), een officier in het Romeinse leger. Beroofd van zijn titel en gescheiden van zijn familie en de vrouw waarvan hij houdt (Nazanin Boniadi), wordt Judah gedwongen tot slavernij. Hij keert na jaren op zee terug naar zijn vaderland en gaat op zoek naar wraak, maar in plaats daarvan vindt hij verlossing.

Ben-Hur is afkomstig van Timur Bekmambetov, de Russische regisseur die doorbrak met Night Watch en vervolgens Amerikaanse producties als Wanted en Abraham Lincoln: Vampire Hunter mocht maken. Bijrollen zijn er voor Morgan Freeman en onze eigen Marwan Kenzari. Vanaf 18 augustus in de bioscoop.