Eerste trailer voor Need for Speed

Geplaatst: door de redactie

Een film baseren op een videogame is allesbehalve een garantie voor succes. Dreamworks houdt wel van een uitdaging en komt met een filmversie van de racegame Need for Speed. Aaron Paul mag in de hoofdrol zijn voet op het gaspedaal zetten.

De Breaking Bad-acteur speelt Tobey Marshall, een automonteur die gespecialiseerd is in het snelste van het snelste. Tijdens een poging om zijn garage te redden van de financiële afgrond wordt hij verraden door zijn arrogante zakenpartner Dino Brewster (Dominic Cooper) en gaat hij ontrecht twee jaar de bak in voor doodslag. Na zijn vrijlating schakelt hij de hulp in van zijn vertrouwde crew en een oude bekende (Imogen Poots) om Brewster ten onder te brengen tijdens de “super bowl” van illegale straatraces die van kust tot kust plaatsvindt.

Aaron Paul speelde zijn grotere filmrollen in kleine indies (zoals bijvoorbeeld Smashed met Mary Elizabeth Winstead) en is waarschijnlijk niet iemand die je snel met een gameverfilming in verband brengt. Toch wist Breaking Bad-fan en Dreamworks-oprichter Steven Spielberg hem persoonlijk te overtuigen om de rol aan te nemen. Need for Speed verschijnt op 13 maart 2014 in Nederland. Komende zondag is Paul in Amerika op televisie te zien in de allerlaatste aflevering van Breaking Bad.