Eerste trailer voor The Mummy reboot met Tom Cruise

Geplaatst: door Jochem Geerdink

Bijna een decennium na het laatste deel uit de franchise met Brendan Fraser, wordt The Mummy volgend jaar opnieuw tot leven gewekt. De in juni verschijnende reboot met Tom Cruise heeft zijn eerste trailer.

Terwijl men dacht dat ze voorgoed begraven was, wordt de prehistorische prinses Ahmanet (Sofia Boutella) wakker in haar graftombe diep onder de woestijn. Haar leven was onterecht van haar afgepakt en met haar eeuwenlange opgekropte woede roept zij onvoorstelbare gruwelijkheden op in het hedendaagse Londen. Een groot verschil met de eerste drie The Mummy-films, die zich in de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw afspeelden.

Naast Cruise en Boutella zijn er in The Mummy ook rollen voor bijvoorbeeld Russell Crowe, Annabelle Wallis, Jake Johnson en Courtney B. Vance. Ook onze landgenoot Marwan Kenzari (Rabat, Wolf, Hartenstraat, Ben-Hur) heeft een rol in de door Alex Kurtzman geregisseerde avonturenfilm, maar is nog niet te zien in onderstaande eerste trailer.

Kurtzman vergaarde tot nu toe vooral lof vanwege zijn schrijfklussen, zo is hij verantwoordelijk voor de scripts van bijvoorbeeld The Island, Mission: Impossible III, de eerste twee Transformers-films en de eerste twee Star Trek-films. Voor zijn tweede grote regieklus na People Like Us verfilmde hij een scenario van Christopher McQuarrie (The Usual Suspects, Valkyrie, Jack Reacher, Edge of Tomorrow) en Jon Spaihts (Prometheus, Doctor Strange).

The Mummy draait vanaf 8 juni in de Nederlandse bioscopen.