Eerste trailer voor The Maze Runner

Geplaatst: door de redactie

Na onder meer The Hunger Games en Divergent is The Maze Runner een volgende verfilming van een serie boeken voor young adults. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van James Dashner en verschijnt eind september.

In een postapocalyptische wereld komt Thomas (Dylan O'Brien uit The Internship) plots terecht in een gigantisch (en steeds veranderend) doolhof waar verschillende jonge mensen een gemeenschap vormen. Hij kan zich vrijwel niets herinneren van wie hij daarvoor was en sluit zich aan bij de Runners. Aan hem nu de taak om uit te zoeken wie hij eigenlijk is en hoe hij zich uit zijn situatie kan bevrijden.

Naast O’Brien zijn er rollen voor Kaya Scodelario (Skins), Will Poulter (We’re The Millers), Thomas Brodie-Sangster (Game of Thrones) en Patricia Clarkson (Shutter Island). The Maze Runner is het speelfilmdebuut van Wes Ball. Het boek kreeg twee vervolgen, waarbij voor het eerste vervolg ook al een filmversie in de planning staan. Deze eerste film verschijnt op 25 september bij ons in de bioscoop.