Eerste trailer voor Mad Max: Fury Road

Geplaatst: door de redactie

Dertig jaar na Mad Max: Beyond Thunderdome blaast George Miller de door hemzelf bedachte franchise nieuw leven in. Mel Gibson heeft inmiddels plaats gemaakt voor Tom Hardy. Bekijk de eerste trailer voor Mad Max: Fury Road.

De plot is nog redelijk geheim, maar de film speelt zich wederom af in een post-apocalyptische wereld waar Mad Max (Hardy) het aan de stok krijgt met Imperator Furiosa (een kortgeschoren Charlize Theron). Bijrollen zijn er voor o.a. Nicholas Hoult (die we ooit interviewden voor Warm Bodies), Rosie Huntington-Whiteley (Transformers: Dark of the Moon), Zoë Kravitz (Divergent) en Riley Keough (Magic Mike).

George Miller is, net zoals bij de vorige drie films, wederom verantwoordelijk voor zowel de regie als het scenario. Hij kreeg tijdens het schrijven van het script hulp van storyboard artist Brendan McCarthy en Nick Lathouris, die als acteur te zien was in de originele Mad Max uit 1979. De Nederlandse Junkie XL deed de muziek voor de film. Max Max: Fury Road verschijnt op 14 mei 2015 in de bios.