Eerste trailer voor Jack Ryan: Shadow Recruit

Geplaatst: door de redactie

Afgelopen week overleed auteur Tom Clancy (66), net op het moment dat de filmserie rondom de door hem bedachte Jack Ryan op het punt staat te herstarten. Dit keer speelt Chris Pine (onlangs nog te zien als Kirk in Star Trek Into Darkness) de CIA-analist in Jack Ryan: Shadow Recruit. Bekijk de allereerste trailer voor de film die vanaf eind december bij ons te zien is.

Ryan komt in deze incarnatie op het spoor van een terroristische plot om de Amerikaanse economie te doen instorten. Keira Knightley speelt zijn love interest en Kevin Costner (foto boven) zijn mentor. De regie is in handen van Kenneth Branagh, die in de trailer wordt aangehaald als “de regisseur van Thor”, maar eigenlijk toch meer bekend staat als Shakespeare-specialist. En Branagh lijkt afgekeken te hebben bij Orson Welles: naast de regie van de film neemt hij ook de rol van de grote Russische bad guy (te zien op de foto hieronder) op zich.

De filmserie rondom Jack Ryan begon in de jaren tachtig met Alec Baldwin in The Hunt for Red October van regisseur John McTiernan. Kevin Costner sloeg destijds de rol van Ryan zelf nog af. Vervolgens waren Harrison Ford en Ben Affleck nog te zien als het personage. Clancy had dit keer overigens niets van doen met het bronmateriaal voor de film, het script werd namelijk “from scratch” geschreven door Adam Cozad en later bewerkt door David Koepp (Jurassic Park, Spider-Man). Jack Ryan: Shadow Recruit gaat op 26 december 2013 bij ons in première.