Eerste trailer voor Death Wish-remake

Geplaatst: door Tom van Steensel

Veel actiefilms van Bruce Willis gaan inmiddels ‘straight to video’, maar Death Wish is er weer eentje die naar de bioscoop komt. Willis neemt in de remake het stokje over van Charles Bronson, die de hoofdrol vertolkte in de vijf eerdere Death Wish-films.

In het originele Death Wish uit 1974 was Paul Kersey (Bronson) een architect in New York, maar in de nieuwe versie met Willis is hij een chirurg in Chicago. Voor de rest is er niet veel veranderd. Zijn vrouw (Elisabeth Shue uit The Karate Kid) en dochter (Camilla Morone) zijn slachtoffers van een gewelddadige inbraak, waarna zijn vrouw overlijdt en zijn dochter in een coma belandt. Aangezien de politie (hier vertegenwoordigd door Dean Norris) weinig aan de zaak lijkt te doen, besluit Kersey hoogstpersoonlijk op brute wijze wraak te nemen.

Joe Carnahan (The Grey, Narc) pende het script voor de nieuwe Death Wish-film. De regie was in handen van Eli Roth (Hostel, Cabin Fever, Knock Knock). Vincent D’Onofrio (Full Metal Jacket) heeft een bijrol als de broer van Paul Kersey. Death Wish is vanaf 23 november te zien in de Nederlandse bioscopen.