Eerste trailer voor de remake van Red Dawn

Geplaatst: door de redactie

Over remakes gesproken… ook Red Dawn met Patrick Swayze en Charlie Sheen uit 1984 moet eraan geloven: de trailer van de nieuwe versie is nu te bekijken.

De originele Red Dawn uit 1984 werd gemaakt door regisseur/scenarist/oer-Amerikaan John Milius, zo ongeveer de verpersoonlijking van Amerika’s “right to bear arms” die als scriptdoctor ook verantwoordelijk was voor Dirty Harry’s “do I feel lucky”-speech. Zijn Red Dawn was een “what if”-film die liet zien hoe een stel Amerikanen besluit terug te vechten nadat de derde wereldoorlog uitbreekt en de Sovjet Unie en rode bondgenoten Amerika binnenvallen.

In de remake zijn de Russen vervangen door Noord-Koreanen (communisten zijn communisten, nietwaar?), maar blijft de insteek hetzelfde. De mannen die hun woonplaats (en land) mogen beschermen tegen de binnendringers zijn deze keer onder andere Chris Hemsworth (The Avengers), Josh Hutcherson (The Hunger Games) en Jeffrey Dean Morgan (Watchmen). De film is het regiedebuut van veteraan stuntcoördinator Dan Bradley . De Nederlandse releasedatum is nog onbekend.