Eerste trailer voor Angelina Jolie's oorlogsdrama Unbroken

Geplaatst: door de redactie

Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, twijfelde Louis Zamperini geen moment. Hij nam dienst in de Amerikaanse luchtmacht om nazi-Duitsland, waar hij in 1936 deelnam aan de Olympische Zomerspelen van Berlijn, te bestrijden. Angelina Jolie verfilmde het leven van de op 2 juli jongstleden op 97-jarige leeftijd overleden Zamperini.

Jack O'Connell geeft gestalte aan Zamperini, die in mei 1943 met zijn bommenwerper neerstortte boven de Stille Oceaan. Samen met twee medebemanningsleden Russell Allen 'Phil' Phillips (About Time's Domhnall Gleeson) en Francis 'Mac' McNamara (Finn Wittrock) overleefde hij 47 dagen op open zee in een reddingsvlot, voor het drietal uiteindelijk krijgsgevangen werd genomen door Japanse soldaten en in een Jappenkamp werd opgesloten.

Unbroken is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Laura Hillenbrand, die door William Nicholson (Gladiator, Les Misérables, Mandela: Long Walk To Freedom) en Richard LaGravenese (Behind The Candelabra, Water For Elephants, P.S. I Love You) werd verwerkt tot filmscript. De broers Joel en Ethan Coen herschreven vervolgens dat script voor Jolie aan haar tweede regieklus, na In The Land Of Blood And Honey, begon.

Het inspirerende waargebeurde verhaal over wilskracht en doorzettingsvermogen moet vanaf donderdag 8 januari 2015 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.