Eerste trailer The Hunger Games: Catching Fire

Geplaatst: door de redactie

Na het succes van The Hunger Games in het voorjaar van 2012 stond meteen al vast dat de rest van de populaire trilogie van schrijfster Suzanne Collins ook snel zou worden verfilmd. Het tweede deel van de boekenreeks heet Catching Fire en zal pas op 21 november in de bioscopen te zien zijn, maar de makers geven de fans nu al vast een glimp van het geheel met een eerste trailer.

Het verhaal in Catching Fire begint met de terugkeer van Katniss (Jennifer Lawrence) en Peeta (Josh Hutcherson) in District 12 nadat ze de 74e editie van The Hunger Games hebben overleefd. Door de acties van Katniss in de arena is het machtige Capitool echter alles behalve gelukkig met haar. Ze heeft de macht van de regering op de proef gesteld en daarmee onbewust een opstand onder het volk aangewakkerd.

Om verdere consequenties te voorkomen, moet Katniss de President (Donald Sutherland) overtuigen van haar liefde voor Peeta terwijl ze een verplichte zegetocht langs alle districten maken. Bij terugkomst van deze reis wordt de 75e editie van The Hunger Games aangekondigd, de zogenaamde ‘Quarter Quell’, waarbij nieuwe regels in het leven worden geroepen die niemand van te voren had zien aankomen.

Voor deze tweede film uit de reeks werd voor een nieuwe regisseur gekozen nadat met Gary Ross geen overeenstemming bereikt werd. De film is daarmee in de handen van Francis Lawrence (Water for Elephants, Constantine, I Am Legend) terecht gekomen. Hij zag de uitdaging wel zitten en tekende ook meteen voor de verfilming van het derde boek, Mockingjay. Of dit een goede keuze is geweest, zien we pas vanaf 21 november. Voor nu moeten we het doen met deze eerste trailer.