Eerste trailer Elysium

Geplaatst: door de redactie

In 2009 kwam de Zuid-Afrikaanse regisseur Neill Blomkamp met District 9: een bescheiden sciencefictionfilmpje dat uitgroeide tot een enorm succes. Zijn tweede film heeft daarom een groter budget en bekendere acteurs, maar ook is er nog steeds plaats voor zijn landgenoot Sharlto Copley.

Elysium speelt zich af in het jaar 2154. Onze planeet is geruïneerd en de rijken der aarde hebben zich inmiddels verzameld in een gigantische ruimtestation genaamd Elysium. Matt Damon is Max, een voormalig gevangene die op aarde vecht voor gelijkheid, terwijl Jodie Foster in de huid kruipt van een regeringsmedewerker die wil zorgen dat Elysium enkel toegankelijk blijft voor de elite. Copley speelt Kruger: een “sleeper agent” die van tijd tot tijd door Fosters personage wordt ingeschakeld om problemen op aarde de kop in te drukken.

Copley werd bekend door zijn hoofdrol District 9, volgde later Dwight Schultz op als Murdock in de verfilming van The A-Team en is binnenkort te zien in Old Boy van Spike Lee. In de bovenstaande trailer is hij diegene met die stevige baard, beter te zien op de foto hieronder. Andere bijrollen in Elysium zijn er voor William Fichtner (Heat) en Alice Braga (Predators). De film gaat op 15 augustus 2013 bij ons in première.