Eerste televisiespots voor The Hobbit

Geplaatst: door de redactie

De eerste twee tv-spots voor The Hobbit: An Unexpected Journey zijn opgedoken en bevatten een “first time ever”. Het is de eerste keer dat een film geadverteerd wordt met de opmerking dat hij te bekijken zal zijn in HFR 3D.

HFR staat uiteraard voor High Frame Rate, aangezien de nieuwe trilogie door Peter Jackson geschoten is met een framerate van 48 frames per seconde, in tegenstelling tot de reguliere 24 frames per seconde. Hoewel het merendeel van de bioscopen de film wel gewoon zal laten zien in de inmiddels gebruikelijke 3D en IMAX 3D, zonder de verhoogde framerate. De eerste twee tv-spots, waarin we leren dat de Hobbit-hatende trollen ook kunnen praten, zijn hieronder te zien.

In ander Hobbit-nieuws: de Amerikaanse komiek/verslaggever Stephen Colbert krijgt mogelijk een cameo in de trilogie. Jackson bevestigt het nog niet, maar zegt wel dat ubernerd Colbert tijdens een bezoek aan de set de vloer aanveegde met Philippa Boyens (één van de vaste coscenaristen van Jackson) in een potje Rings-triviant: “I have to say, his encyclopedic knowledge of Tolkien is spectacular, and points to a deprived childhood in some respects.”