Eerste teasertje voor laatste Divergent film

Geplaatst: door de redactie

De opnamen zijn nog aan de gang, maar dat weerhield Lionsgate er niet van om alvast een teasertje vrij te geven voor de laatste film in de Divergent serie. De film wordt, zoals wel meer boekverfilmingen tegenwoordig, opgesplitst in twee delen, waarvan de eerste - getiteld Allegiant - verschijnt in maart 2016.

Na de gebeurtenissen in het tweede deel Insurgent zijn Tris (Shailene Woodley) en Four (Theo James) vastbesloten om uit Chicago weg te komen. Daarvoor moeten ze wel over de gigantische omheining die de stad scheidt van de rest van de wereld. Eenmaal buiten doen ze ontdekkingen die alles wat ze dachten te weten in een ander daglicht zetten. En er barst een allesbeslissende strijd los waarbij de uitkomst het lot van de hele wereld bepaald.

Zowel Allegiant als het tweede deel Ascendant - dat in 2017 de serie zal afsluiten - werden geregisseerd door Robert Schwentke, die ook Insurgent voor zijn rekening nam. Bijrollen zijn er voor Jeff Daniels, Octavia Spencer, Ray Stevenson, Zoe Kravitz, Miles Teller, Ansel Elgort, Maggie Q, Mekhi Phifer, Daniel Dae Kim en Naomi Watts. Vanaf 16 maart 2016 in de bios.