Eerste teaser voor Zero Dark Thirty

Geplaatst: door de redactie

Kunnen Kathryn Bigelow en Mark Boal het onverwachte succes van The Hurt Locker evenaren? Vandaag werd de jacht op Bin Laden in ieder geval heropend met een teaser voor Zero Dark Thirty.

Zero Dark Thirty is het langverwachte Bin Laden-project van Kathryn Bigelow (The Hurt Locker, Strange Days) dat ze wederom ontwikkelde met scenarist Mark Boal. Beide wonnen een aantal jaren terug Oscars voor hun werk aan The Hurt Locker. Het project was al heel lang in ontwikkeling en stond zelfs al op het punt om gemaakt te worden toen Bin Laden nog gepakt moest worden. In de Zero Dark Thirty zien we onder andere Joel en Nash Edgerton als Seal-teamleden en Mark Strong en Kyle Chandler als CIA-agenten.

Hoewel Zero Dark Thirty volgens de makers zelf meer een recht toe recht aan actiethriller is zonder al teveel politieke perikelen (net als The Hurt Locker), is de film nog lang niet vrij van controverse. Sony veranderde bijvoorbeeld de Amerikaanse releasedatum al van oktober naar december, omdat er geroepen werd dat de film propaganda zou zijn voor de Obama-adminisatratie tijdens de komende verkiezingen.

Zero Dark Thirty heeft nog geen Nederlandse releasedatum.

(EW)