Eerste teaser voor Prooi van Dick Maas

Geplaatst: door de redactie

Dick Maas komt na Quiz (lees hier ons interview met de regisseur n.a.v. die film) met de spannende thriller Prooi. Ook over dit nieuwe project deed Maas een aantal jaren geleden tegenover Filmpjekijken.com al het één en ander uit de doeken in dit interview, maar vandaag doken dan eindelijk de eerste beelden op van de film over een losgeslagen leeuw in Amsterdam.

Na de vondst van een gruwelijk vermoord boerengezin net buiten Amsterdam, tast de politie in het duister over de mogelijke dader. Lizzy, een dierenarts van Artis, denkt echter te weten wat de bloederige verminkingen kan hebben aangericht: een forse, agressieve leeuw. Ze stuit vooral op ongeloof en er is een tweede bloedbad nodig voordat de autoriteiten instemmen met het rigoureuze plan van een Engelse leeuwenjager om het monster te pakken te krijgen. De jacht is geopend…

De hoofdrollen in Prooi worden gespeeld door Sophie van Winden en Julian Looman. Van Winden (Kenau) geeft gestalte aan dierenarts Lizzy en Looman (de musical-versie van Soldaat van Oranje) is te zien als AT5-cameraman Dave. Verdere bijrollen zijn er voor onder meer Mark Frost, Victor Löw, Rienus Krul, Pieter Derks en Theo Pont. De film verschijnt op 13 oktober van dit jaar in de bioscoop.