Eerste teaser trailer voor Red Sparrow

Geplaatst: door Tom van Steensel

Jennifer Lawrence (vanaf vandaag te zien in mother!) herenigde met Hunger Games-regisseur Francis Lawrence voor Red Sparrow. Bekijk alvast de eerste teaser trailer voor de stomende spionagefilm, die op 1 maart bij ons in de bioscoop verschijnt.

In de film zien we hoe Dominika Egorova (Lawrence) tegen haar eigen wil wordt opgeleid tot ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Ze leert daar hoe ze haar lichaam als wapen kan gebruiken, maar heeft moeite haar zelfbewustzijn te behouden tijdens de onmenselijke training. Toch groeit ze uit tot één van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is een CIA-agent (Joel Edgerton) die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. Ze komen beide terecht in een web van aantrekkingskracht en bedrog, waarbij hun loyaliteit flink op de proef wordt gesteld.

Red Sparrow is gebaseerd op het boek van de voormalige CIA-agent Jason Matthews. Verder zijn ook Charlotte Rampling, Jeremy Irons, Mary Louise Parker in de film te zien. De cast heeft tot slot ook nog een Nederlands en een Belgisch tintje, door de aanwezigheid van Thekla Reuten en Matthias Schoenaerts.