Eerste teaser trailer voor The Jungle Book van Jon Favreau

Geplaatst: door de redactie

Na het kleinschalige Chef pakt regisseur Jon Favreau (Cowboys & Aliens) het weer groter aan met een nieuwe live-action verfilming (de laatste stamt uit 1994) van Rudyard Kiplings The Jungle Book. Bekijk de teaser voor de Disney-film.

De tienjarige nieuwkomer Neel Sethi geeft in de film van Favreau gestalte aan Mowgli, het jongetje dat in de jungle wordt opgevoed door wolven. De dieren waar verder hij in de film mee te maken krijgt worden gevoiced door Bill Murray (de beer Baloo), Ben Kingsley (de panter Bagheera), Christopher Walken (de aap Louie) en Scarlett Johansson (de slang Kaa). Idris Elba (binnenkort te zien in Beasts of No Nation) doet de stem van de door en door slechte tijger Shere Khan. Favreau baseerde zijn incarnatie vooral op de Disney-tekenfilm uit 1967. Zo zou Murray bijvoorbeeld een nieuwe versie van Bare Necessities zingen.

 

The Jungle Book verschijnt op 14 april 2016 in de bioscoop. En dat is ruim anderhalf jaar eeder dan Jungle Book: Origins; de concurrerende versie van Warner Bros met Andy Serkis (die met de film ook debuteert als regisseur) als Baloo en Christian Bale als Bagheera, die in oktober 2017 moet verschijnen. Opvallend is dat ook in Origins de stem van Kaa voor het eerst gedaan wordt door een vrouw, in dit geval Cate Blanchett.